Dostupni linkovi

STRAZBUR


Crna Gora postala je danas 47. punopravna clanica Saveta Evrope. Ispred sedista SE podignuta je zastava Crne Gore i intonirana drzavna himna, nakon sto je crnogorski ministar inostranih poslova Milan Rocen u Strazburu potpisao statut te organizacije.
Crnoj Gori ce u Parlamenatarnoj Skupstini SE pripasti tri mjesta. Generalni sekretar Saveta Evrope Teri Dejvis je rekao da "Crna Gora i SE nisu stranci" i izrazio uverenje da ce se dobri odnosi nastaviti i da ce Crna Gora kao nova clanica doprineti jacanju i unapredjenju zajednickih vrednosti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG