Dostupni linkovi

SARAJEVO


Upravni odbor Saveta za primenu mira (PIC) imenovao je slovacckog diplomatu Miroslava Lajccaka za buducheg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, saopssteno je danas iz Kancelarije visokog predstavnika u Sarajevu.
Lajccak che naslediti sadassnjeg visokog predstavnika Kristijana SSvarc SSilinga (Christian Schwarz-Schilling) cciji mandat isticce 30. juna.
Lajccak trenutno radi kao generalni direktor za politiccka pitanja u MIP Slovaccke. Profesionalni je diplomata, a najistaknutija funkcija koju je obavljao je izaslanik EU za referendum u Crnoj Gori prossle godine.

BANJALUKA
Specijalni izaslanik Visokog predstavnika za Srebrenicu Kliford Bond izjavio je danas da je postojecha situacija u Srebrenici posledica ratnih dogadjaja i zloccina koji su na tom podruccju poccinjeni.
On je novinarima rekao da nadlezzne institucije joss nisu svoju punu pazznju usmerile na stvaranje boljih uslova za zzivot tamossnjeg stanovnisstva, isticuci da treba da prestanu medjusobna optuzzivanja.
Bond je danas u Banjaluci razgovarao sa premijerom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom i predsedavajuchim Predsednisstva BiH Nebojssom Radmanovichem.
Premijer Dodik je poruccio da vlada ovog entiteta neche prihvatiti bilo kakvu promenu ustavnog poretka u vezi sa Srebrenicom, navodechi da je Srebrenica "loklana zajednica u RS i tako treba da ostane".
XS
SM
MD
LG