Dostupni linkovi

STRAZBUR


Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drasskovich danas je u ime Srbije preuzeo predsedavanje Komitetom ministara Saveta Evrope (SE).
Prilikom preuzimanja sestomesecnog predsedavanja od predstavnika San Marina, Drasskovich je rekao da je opredeljenje Srbije za Evropu bez ratova i granica sadrzzano i u sloganu tog predsedavanja - Jedna Evropa-nassa Evropa.

CETINJE
Crnogorski predsednik Filip Vujanovich ocenio je danas da sporazum sa SAD, kojim se Crna Gora obavezala da Medjunarodnom kriviccnom sudu ne izruccuje americcke drzzavljane, neche uticati na evropske integracije Crne Gore.
"Potpuno je neverovatno da na prostoru Crne Gore bilo kada dodjemo u siutuaciju da neki americcki vojnik napravi neki ratni zloccin ili genocid. Mislim da che EU razumeti oblik saradanje koji Crna Gora ima sa SAD, jer i Brisel gradi dobre odnose sa Amerikom", rekao je Vujanovich.
On je rekao i da je potpisivanje SOFA sporazuma od velike vazznosti za Crnu Goru i dodao da je iznenadjen inicijativom opozicije u parlamentu za njegovu smenu zbog poptisivanja tog sporazuma.
XS
SM
MD
LG