Dostupni linkovi

SARAJEVO


Evropski povjerenik za proširenje Olli Rehn uputio je najvišim dužnosnicima Bosne i Hercegovine oštro pismo u kojemu ih upozorava da je višemjesečni zastoj u provedbi reformi u toj zemlji nedopustiv. U pismu Rehn podsjeća da su čelnici zemalja članica Evropske unije 3. maja odobrili pripremljeni tekst sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s BiH te da je taj dokument spreman za parafiranje. Do toga medjutim nije došlo jer političari BiH nisu u stanju postići dogovor o reformi policije te osigurati punu suradnju s Haškim tribunalom, kaže u psimu Olli Rehn.
Žele li političari u BiH osigurati da njihova zemlja u dogledno vrijeme ipak postigne ugovorne odnose s EU, morat će poduzeti "drastične i hitne" akcije, zaključio je povjerenik Rehn.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG