Dostupni linkovi

ZAGREB


Povjerenik Evropske unije za proširenje Olli Rehn izjavio je danas u Zagrebu da je izborom Tomislava Nikolića za predsjednika Skupštine, Srbija "u dva dana otišla 20 godina unazad". Rehn je dodao kako vjeruje srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću, premijeru Vojislavu Koštunici i demokratskim snagama da će se uspjeti okrenuti od nacionalističke prošlosti i usmjeriti prema evropskoj budućnosti.
Evropa je zabrinuta zbog stanja u Srbiji koje ima potencijalne regionalne implikacije, rekao je Olli Rehn, dodavši da bi se "birači u Srbiji trebali zapitati da li to žele". Oni su, "prema mojem mišljenju, prije tri mjeseca glasali za reforme i Evropsku uniju", kaže evropski povjerenik za proširenje i naglašava da je "bez obzira na ovo nazadovanje, budućnost Srbije u Europi", ako to bude željelo njezino vodstvo i narod.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG