Dostupni linkovi

BEOGRAD


Parafiranje sporazuma izmedju Srbije i EU o viznim olakšicama i readmisiji zakazano za utorak odgodjeno je "iz tehničkih razloga za kraj ove ili početak iduće sedmice".
Kako se doznaje u krugovima bliskim Evropskoj uniji, jedan od prvih dokaza zabrinutosti Bruxellesa zbog političke situacije u Srbiji moglo bi biti daljnje odgadjanje parafiranja ovog sporazuma. Direktan je povod izbor radikala Tomislava Nikolića za predsjednika parlamenta, saznaje se u evropskim izvorima.
Vlasti u Beogradu obaviještene su da je Vijeće Europe odlučilo da u subotu na platou ispred skupštine Srbije ne podigne zastavu Vijeća Evrope u znak obilježavanja početka srbijanskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe, objavio je beogradski radio B 92.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG