Dostupni linkovi

SARAJEVO


Dvadeset pripadnika Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), sudjelovalo je u operacijama na području Srebrenice u srpnju 1995. godine u kojima su pripadnici vojnih i
policijskih postrojbi bosanskih Srba pobili oko osam tisuća Bošnjaka, prenosi u nedjelju sarajevsko "Oslobođenje". Ovu informaciju potvrdio je direktor SIPA-e Sead Lisak koji je pojasnio kako je Centar za istraživanje ratnih zločina koji djeluje pri ovoj agenciji nedavno dobio zadaću dodatno proveriti prošlost dvadesetorice njenih zaposlenika. Lisak je također kazao kako je u ožujku osobno Tužiteljstvu BiH proslijedio informaciju o 11 djelatnika SIPA-e za koje postoji sumnja da su sudjelovali u ratnim zločinima, uključujući i one na području Srebrenice. Među njima su i dvojica visokih dužnosnika SIPA-e.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG