Dostupni linkovi

SARAJEVO


S izuzetkom jednostranih zahteva za poseban status Srebrenice koji se ne mogu prihvatiti danas smo razmatrali različite zahteve koji dolaze od lokalnih zajednica i pokušali smo ih uskladiti s predlozima entitetskih vlada koje su danas zastupali njihovi predsednici, izjavio je u petak u sedištu OHR-a u Sarajevu visoki predstavnik u BiH Kristian Svarc Siling (Christian Schwarz-Schilling). Nakon susreta s entitetskim premijerima Nedžadom Brankovićem i Miloradom Dodikom, te predsedavajućim Veća ministara BiH Nikolom Špirićem, Svarc Siling je naveo konkretne mere za poboljšanje stanja u Srebrenici.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG