Dostupni linkovi

Optimizam zvanične Prištine


Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je da je poseta delegacije Saveta bezbednosti UN početak procesa donošenja odluke o statusu usvajanjem rezolucije tog tela. Sejdiu je posle sastanka pregovaračkog tima izrazio uverenje da se proces više neće odlagati.

“Dolazak Misije Saveta bezbednosti UN je u funkciji olakšavanja usvajanja nove rezolucije o statusu Kosova”, ocenio je pregovarački tim Kosova.

Predsednik Fatmir Sejdiu je izjavio da je pregovarački tim spreman da dočeka misiju Saveta bezbednosti UN, kako bi joj predstavio sve informacije vezane za napredak.

“Kosovo ima šta da predstavi. Postigli smo izvanredne rezultate koji su uvek pozitivno ocenjeni u Savetu bezbednosti, posle podnošnja izvešaja šfa UNMIK-a” rekao je Sejdiu.

Predsednik je kazao da delegacija Saveta bezbednosti dolazi na Kosovo da utvrdi koliko je ono spremno za rezoluciju koja će postaviti osnove za nadgledanu nezavisnost.

“Misija će se uveriti da je Kosovo stvarno spremno za nezavisnost”, rekao je kosovski predsednik.

On kaže da Prišina ima sve argumente da dokaže napredak, koji će poslušiti onim članovima Saveta bezbednosti koji su manje upoznati sa stanjem na Kosovu. Delegacija Saveta bezbednosti sastaće se u petak sa čelnicima institucija Kosova, medjunarodne zajednice, predstavnicima manjinskih zajednica, dok je za subotu predvidjen obilazak odredjenih sredina na Kosovu.
XS
SM
MD
LG