Dostupni linkovi

JERUSALEM


Državni kontrolor preporučio je u srijedu otvaranje istrage protiv izraelskog premijera Ehuda Olmerta u vezi s jednom aferom o korupciji. "Državni kontrolor je prezentirao Knessetu (izraelski parlament) i osobama koje su umiješane u slučaj izvještaj o sukobima interesa u Olmertovim aktivnostima u doba kada je bio ministar trgovine i industrije", navodi se u saopštenju kontrolora Michaela Lindenstraussa. Kontrolor tereti Olmerta da je 2003. godine dodijelio državne subvencije jednoj firmi u osnivanju blizu Dimone, na jugu zemlje, u čijoj je upravi sjedila njemu bliska osoba advokat Jurij Messer.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG