Dostupni linkovi

MOSKVA


Prvi predsednik Rusije Boris Jeljcin (76) danas je sahranjen na Novodevicijem groblju u Moskvi.
Jeljcin je u ponedeljak umro u Centralnoj moskovskoj bolnici. On je godinama patio od srčanih tegoba.
Kovčeg sa njegovim telom od jucce je bio izlozzen u moskovskom hramu Hrista spasitelja, gde su mu gradjani odali poštu.
Sahrani su prisustovali predsednik Rusije Vladimir Putin, bivsi sovjetski lider Mihail Gorbacov, kao i mnoge strane državne delegacije i političari, medju njima i bivši američki predsednici Džordz Buš stariji i Bil Klinton, evropski komesar Benita Ferero-Valdner, cclanovi britanske kraljevske porodice, nekadašnji britanski premijer Džon Mejdžor, nemacki predsednik Hans Keler, bivsi i sadasnji lideri drzava sa prostora nekadasnjeg Sovjetskog Saveza.
Jeljcin je prvi drzavnik koji nije sahranjen na Crvenom trgu u Moskvi.
U Rusiji je u sredu proglašen dan žalosti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG