Dostupni linkovi

SARAJEVO


Bivssi zamenik glavnog tuzzioca Tribunala u Hagu Grejem Bluit (Graham Blevitt) izrazio je bojazan da ratne vodje bosanskih Srba Radovan Karadzzich i Ratko Mladich nikada neche biti uhapsseni i izvedeni pred lice pravde.
On je kazao za sarajevski "Dnevni avaz" da ne zna detalje eventualnih dogovora glavne tuzziteljke Karle del Ponte sa Beogradom o skrivanju tajnih dokumenata u procesu po tuzzbi BiH protiv Srbije i Crne Gore. Medjutim, "znajuchi njen metod rada, ne bi me iznenadilo da je napravila dilove kakve joj sada pripisuju", istakao je Bluit.
On je rekao da je "nakon serije nesporazuma i sukoba" sa Karlom del
Ponte 2004. godine napustio Ured tuzzilasstva.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG