Dostupni linkovi

ABUDZZA


Na izborima u Nigeriji tokom kojih je u sukobima poginulo oko 200 lica, pobedio je kandidat vladajuche stranke Umaru Dzzaradua, saopstila je izborna komisija.
On che 29. maja zvaniccno zameniti dosadassnjeg ssefa drzzave Oluseguna Obasandzzoa koji je na tom polozzaju bio od 1999. godine.
Lokalni i predsedniccki izbori u Nigeriji, odrzzani 14. i 21. aprila, "ne mogu se smatrati kredibilnim" i "daleko su od medjunarodnih demokratskih kriterijuma", izjavio je ssef posmatraccke misije Evropske unije Maks Van den Berg.
Nigerijski posmatracci su zatrazzili ponisstenje izbora, ocenjujuchi da je recc o "maskaradi" koju je organizovala vlada.
Obasandzzo je rekao da se ti izbori ne mogu smatrati savrssenim, ali je pozvao Nigerijce da saccuvaju veru u demokratski proces.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG