Dostupni linkovi

SARAJEVO


U sudu Bosne i Hercegovine danas je pocceo glavni pretres protiv ccetvorice bosanskih Srba optuzzenih da su, kao pripadnici Vojne policije Bratunaccke brigade Vojske Republike Srpske, poccinili ratni zloccin u Srebrenici u julu 1995.
Dvojica optuzzenih, bivssi vojni policajci Zdravko Bozzich i Mladen Blagojevich, izrucceni su Bosni prossle godine, nakon ssto su americcke vlasti utvrdile da su lagali imigracionim sluzzbama SAD o svojoj prosslosti.
Oni su, zajedno sa ZZeljkom Zarichem i Zoranom ZZivanovichem koji su uhapsseni u BiH prosslog decembra, optuzzeni za zatvaranje, ubistvo i prinudno iseljavanje Bosnjaka u vreme kada su snage bosanskih Srba ussle u "bezbednosnu zonu" Srebrenica, koja je tada bila pod zasstitom UN.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG