Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Beogradu, na otvaranju ministarske konferencije Procesa saradnje na Dunavu, da proces odredjivanja budućeg statusa Kosova mora biti okončan na evropski naccin, istovremenom zasstitom teritorijalnog integriteta Srbije i zadovoljavanjem potreba stanovnitsva pokrajine.
Šefica austrijske diplomatije Ursula Plashnik izjavila je danas u Beogradu da Austrija podržava plan specijalnog izaslanika UN Marttija Ahtisaarija i negirala da postoji "nova inicijativa" za Kosovo.
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković, izjavio je da u Savetu bezbednosti UN ovog trenutka nema dovoljno glasova kojima bi se prihvatila nova rezolucija o Kosovu na osnovu na planu izaslanika UN Marttija Ahtisaarija.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG