Dostupni linkovi

BAGDAD


Pokret radikalnoga siitskog vode Moktade (Moqtade) al-Sadra naredio je danas ssestorici ministara iz svojih redova da napuste iracku vladu, u znak protesta zbog odbijanja premijera Nurija Al Malikija da utvrdi rok za povlaccenje americckih trupa iz zemlje.
Iracki premijer Nuri al-Maliki pozdravio je odlazak sest ministara, isticuci da je to prilika da na njihova mesta dodju "efikasni", koji ce biti izabrani po kriterijumu sposbnosti a ne verske pripadnosti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG