Dostupni linkovi

SARAJEVO


Trideset Bošnjaka iz Srebrenice počeli su u Sarajevu postavljati šatorsko naselje - “Kamp prezivelih zrtava genocida u Srebrenici”.
Inicijativni odbor za poseban status Srebrenice odluccio je u subotu da odlozzi poccetak iseljavanja povratnika, prethodno najavljen za danas, i odluccio da se u Sarajevu formira kamp koji che se koristiti ukoliko dodje do kolektivnog iseljavanja iz Srebrenice.
Predstavnici udruzzenja iz Srebrenice trazze da se pored ekonomskog oporavka, ovom gradu da poseban status na nivou BiH, i da se uhapse optuzzeni za ratne zloccine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG