Dostupni linkovi

BANJALUKA


Predsedavajuci Predsednistva BiH Nebojsa Radmanovic izjavio je da je policijska reforma dosla u corsokak, ali ne krivicom politicara iz Republike Srpske (RS).
On je upozorio da je cilj pojedinih politickih krugova da policijskom reformom dodje do promjene ustava RS-a i BiH, dodajuci kako to nije moguche.
Radmanovic smatrda da je policija RS-a bolji deo policijskih snaga u BiH, ponovivsi da RS ne koci BiH na putu ka Evropi.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG