Dostupni linkovi

NOVI SAD


Lider Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Jozzef Kasa izjavio je danas da zvaniccni Beograd nema nikakve koristi od insistiranja na posstovanju medjunardnog prava kada je Kosovo u pitanju, possto status te teritorije nije i neche biti jedini presedan u istoriji medjunarodnog prava.
Kasa je rekao da je i Trijanonski sporazum iz 1920. godine, kojim je Madjarska nakon Prvog svetskog rata izgubila dve trechine teritorije, medju kojima i Vojvodinu, bio "neprimeren", pa je ipak sproveden.
On je podsetio da je povlaccio paralelu izmedju Trijanonskog sporazuma i sadassnje situacije Srbije sa Kosovom i dodao da razume srpsku traumu zbog mogucheg gubitka dela teritorije.
"Ali, ako se uporno tvrdi da jedna zemlja ne mozze da izgubi svoju
teritoriju, onda u svakom sluccaju neka Evropa sedne za sto i neka
preispita i Trijanonski sporazum", poruccio je Kasa.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG