Dostupni linkovi

SARAJEVO


Pred Sudom BiH u Sarajevu danas će početi suđenje Pašku Ljubičiću, bivšem komandantu Četvrte bojne Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane. Predmet Ljubičić je u septembru prošle godine ustupljen iz Haga Sarajevu na dalje procesuiranje. U haškoj optužnici, Ljubičić se teretio za zločin protiv čovječnosti, dok ga Tužilaštvo BiH optužuje za zločin protiv čovječnosti na temelju ubistva i učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, a na teret mu se stavlja i zapovjedna odgovornost nad drugim počiniocima.

SARAJEVO
Delegacija BiH, koju će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, boraviće danas u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Tokom posjete Crnoj Gori predviđeni su zvanični bilateralni razgovori dvije delegacije, te susreti Radmanovića s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, predsjedniikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem i crnogorskim premijerom Željkom Šturanovićem, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

ZENICA
Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Branko Perić danas će posjetiti Zenicu, gdje će s predstavnicima pravosudnih institucija Zeničko-dobojskog kantona razgovarati o aktuelnim pitanjima i problemima u pravosuđu, saopćio je Kantonalni sud Zenica. Tokom sastanaka biće također riječi i o Strateškom planu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH BiH za period od 2007. do 2010. godine.
XS
SM
MD
LG