Dostupni linkovi

VASINGTON


Americki predsjednik Dzordz Bus kritikovao je danas Kongres zbog odugovlacenja u donosenju zakona o finansiranju americkih snaga u Iraku, a predsednicu Predstavnickog doma Kongresa Nensi Pelosi zbog posete Siriji.
"Ako Kongres ne donese zakon koji ja mogu potpisati do sredine aprila, vojska ce biti prisiljena da razmotri reduciranje opreme, popravke i kvalitet beneficija za Nacionalnu gardu", kazao je Bus.
Bus je ponovio da ce staviti veto na zakone o hitnom finansiranju snaga koje su doneli Senat i Predstavnicki dom Kongresa, jer oni "arbitrarno i vestacki odreduju datum povlacenja iz Iraka, bez obzira na posledice".
On je negodovao i zbog danasnje posete predsednice Predstavnickog doma Nensi Pelosi Siriji, navodeci da se na taj nacin salju "zbrkani" signali i Siriji i celom Bliskom istoku. Bus je ponovio da je Damask pokrovitelj terorizma.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG