Dostupni linkovi

HONIJARA


Najmanje 20 ljudi je izgubilo zzivot a veliki broj je nestao u cunamiju koji je nochas pogodio Solomonska ostrva, u juzznom Pacifiku.
Portparol vlade Alfred Maesulija je naveo da su u nekim priobalnim mestima talasi, koji su dostizali visinu od deset metara, unisstili domove i imanja. Prema njegovim reccima, priccinjena je materijalna ssteta od visse miliona dolara.
Snazzan zemljotres jaccine osam stepeni Rihterove skale uzrok je pojave cunamija, zbog kojeg je hiljade stanovnika priobalnog podruccja Solomonskih ostrva potrazzilo utoccisste na uzvissicama arhipelaga.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG