Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je da se ne slaže s kvalifikacijom Haškog tužiteljstva prema kojoj su zločini počinjeni tijekom i nakon akcije Oluja rezultat "zajedničkog zločinačkog pothvata", te je dodao da mu nije poznato na temelju čega je haška optužnica u slučajevima Gotovina, Markač i Čermak sastavljena.
Premijer Ivo Sanader je izjavio kako Vlada poduzima niz koraka i dalje će poduzimati sve da se obrani istina o Domovinskom ratu u kojem je Hrvatska bila žrtva agresije.
Haška optužnica tereti Gotovinu, Markača i Čermaka, da su, zajedno s tadašnjim državnim vrhom, isplanirali i proveli vojno-redarstvenu akciju Oluja s ciljem etničkog čišćenja tada okupiranih dijelova Hrvatske. Taj je plan, prema tužiteljstvu, osmišljen na brijunskom sastanku hrvatskog državnog i vojnog vrha 31. srpnja 1995. godine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG