Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu sudjelovao je danas u radu Vlade i tom prigodom istaknuo da podržava vladu i premijera Agima Čekua u ostvarivanju "izuzetno značajnih zadataka prije i nakon utvrdjivanja statusa Kosova". Sejdiju je kazao kako je pozvao predstavnike zemalja članica Vijeća sigurnosti UN koje još uvijek nemaju stav o statusu , da dodje na Kosovo i uvjere se da su postignuti određeni pomaci.

KOSOVSKA MITROVICA
Regionalna UNMIK policija za Kosovsku Mitrovicu potvrdila je danas da je u utorak uvečer podmetnuta bomba u sjevernom dijelu grada, da je pričinjena materijalna šteta na tri vozila i na okolnim zgradama, ali nije bilo povrijeđenih.
Koordinacijski centar za Kosovo i Metohiju u jučerašnjem priopćenju kaže da je bomba eksplodirala u neposrednoj blizini njihove zgrade i kuće jednog građanina srpske nacionalnosti.
UNMIK policija danas navodi da je bomba eksplodirala u naselju Bošnjačka mahala u kojem žive i Srbi i Albanci.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG