Dostupni linkovi

BEOGRAD


Sudsko veche na procesu za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjicha odbilo je danas zahtev branioca da se iz sudskih spisa izdvoji priznanje drugooptuzzenog Zvezdana Jovanovicha da je ubio premijera, a koje je dao u policiji.
Predsedavajuchi sudija Nata Mesarovich rekla je, obrazlazzuchi odluku suda, da je pri ispitivanju Jovanovicha u policiji u svemu postupljeno u skladu sa Zakonom o kriviccnom postupku, odnosno da je optuzzeni pouccen o svojim pravima i da je imao poverljiv razgovor sa advokatom.
Sudsko veche je odbilo da se iz spisa izdvoji priznanje optuzzenog Dussana Krsmanovicha, dato u policiji i pred istrazznim sudijom.
Na poccetku danassnjeg pretresa u sudnicu je doveden i prvooptuzzeni Milorad Ulemek koji je ponovo zamolio sudsko veche da mu odobri da ne prisustvuje sudjenju. Nakon toga je ponovo okrenuo ledja sudskom vechu, pa je udaljen iz sudnice.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG