Dostupni linkovi

SARAJEVO


Pripadnici snaga NATO u BiH pretresli su u Sarajevu kuću Slobodana Župljanina, rođaka haškog optuženika Stojana Župljanina. U saopstenju se navodi se da se veruje da je Slobodan Župljanin povezan s mrežom koja štiti njegova rođaka za kojim traga Međunarodni krivicni sud za bivšu Jugoslaviju.
Stojan Župljanin je tokom rata u BiH bio komandant policije na području Banja Luke. Haški tribunal optužio ga je da je odgovoran za ratne zločine počinjene na širem području Banje Luke, kao i za masovno proterivanje Hrvata i Bošnjaka s tog područja.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG