Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predstavnici Demokratske stranke (DS), G17 plus i koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije (DSS-NS) nisu danas postigli dogovor o mandataru nove Vlade Srbije, ali su saopsstili da bi na sledechem, poslednjem sastanku o toj temi, trebalo da bude postignut dogovor.
Zamenik predsednika DS-a Dussan Petrovich rekao je posle sastanka novinarima da je delegacija te stranke predlozzila Bozzidara Djelicha za mandatara, ali da taj predlog nije dobio podrssku koalicije DSS-NS.
Na konferenciji za novinare, lider G17 plus Mladjan Dinkich, koji je bio domachin danassnjeg sastanka, rekao je da naredni treba da organizuje predsednik DS-a Boris Tadich na nivou lidera stranaka i ssefova pregovaracckih timova.
"Naredni sastanak je presudan, 'ili dzza ili bu'. Ili chemo formirati novu Vladu Srbije ili chemo ichi na nove izbore", kazao je Dinkich i dodao da se ta stranka protivi novim izborima, jer smatra da rezultat ne bi bio znaccajno drugacciji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG