Dostupni linkovi

TEL AVIV / GAZA


Palestinski predsednik i vođa Fataha Mahmud Abas i premijer Ismail Hanije iz Hamasa dogovorili su se sinoć o sastavu vlade nacionalnog jedinstva.
"Završili smo sva pitanja koja se odnose na stvaranje vlade, uključujući i problem ministra unutrašnjih poslova", rekao je Hanije nakon sastanka s Abasom u gradu Gazi.
Jedan zvaničnik Hamasa saopštio je da je za novog ministra unutrašnjih poslova imenovan Hani al Kavasmi, akademik koji nije član nijedne političke partije.
Palestinski parlament će u subotu glasati o poverenju novim ministrima.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG