Dostupni linkovi

BAGDAD


Iračko žalbeno veće potvrdilo je u četvrtak smrtnu kaznu bivšem iračkom potpredsedniku Tahu Ramadanu, nekadašnjem bliskom saradniku Saddama Husseina pogubljenog 30. decembra.
Ramadan je osuđen na smrt vešanjem 12. februara pred Visokim iračkim sudom, nakon što je prethodno bio osuđen na doživotnu robiju u novembru 2006., u okviru procesa u Dužailu na kojemu su Saddam Hussein i njegova dva suoptuženika osuđena na smrt vešanjem.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG