Dostupni linkovi

BEČ


Bivši zamenik ministra odbrane RH Vladimir Zagorec, može biti pušten na slobodu uz kauciju od milion evra, odlučio je Sud u Beču, pred kojim je Zagorec danas saslušan. On je osumnjicen da je pokrao 5 miliona dolara koji su bili namenjeni kupovini oružja. Hrvatska je uputila zahtev Austriji za njegovu ekstradiciju, saopštio je portparol Ministarstva pravde u Beču. On je uhapšen u utorak naveče na temelju međunarodne poternice koju je raspisalo hrvatsko pravosuđe.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG