Dostupni linkovi

SARAJEVO


Nakon Podgorice Oli Ren putuje u dvodnevnu posetu BiH, gde će s njenim predstavnicima razgovarati o reformama od ključne važnosti za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
U trenutku kada se ostvari napredak u reformi policije i javnog RTV sistema te puna saradnja s Haškim tribunalom, Evropska komisija pokrenuće proces za parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Bosnom i Hercegovinom, stav je Brisela.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG