Dostupni linkovi

HARARE


Lider opozicije u Zimbabveu Morgan Cangeraj nalazi se u bolnici jer mu je povredjena lobanja, nakon sto je pretucen u policiji. On i njegovih 50 pristalica su uhapseni tokom molitvenog skupa u nedelju, jer je rezzim autoritarnog predsednika Roberta Mugabea zabranio okupljanja opozicije. Veccina ih je prema svedocenju ocevidaca brutalno pretucena a u utorak vece su pusteni iz zatvora. Susedne zemlje i SAD su osudile akciju policije Zimbabvea. Osamdeset trogodisnji Mugabe je na vlasti od 1980. godine.

LONDON
Vrednost akcija na svetskim berzama nastavila je da pada. Londonski Futski (FTSE 100) zabelezio je gubitak od 1,2 procenta nakon pada na berzama na Wall Streetu. Dileri smatraju da je glavni razlog izvestaji da sve veci broj klijenata u SAD ne moze da placa stambene kredite, sto je dodatni pokazatelj problema sa kojima se suoccava najveca svetska prrivreda. Trziste nekretnina je jedno od najvaznijih sektora americke privrede, vredno 8 hiljada milijardi dolara.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG