Dostupni linkovi

BAGDAD


Posmrtni ostaci sinova bivsseg iracckog predsednika Sadama Huseina ekshumirani su i sahranjeni pored njegovog groba severno od Bagdada, Sadamovi sinovi, Odai (39) i Kusai (37) i unuk Mustafa (14) poginuli su 22. jula 2003. godine u sukobu iracckih i americcki snaga kog grada Mosul. Oni su bili sahranjeni Tikritu, oko 130 kilometara severno od
Bagdada.
Sunitski lideri odluccili su da u utorak prebace posmrtne ostatke i sahrane ih kod groba Sadama Huseina.
Sadam Husein, osudjen na smrt vessanjem zbog ubistva 148 ssiita 1982.godine, pogubljen je 30. decembra prossle godine u Bagdadu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG