Dostupni linkovi

TEHERAN


Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedzad ponovio je odbacio kao neosnovane najavljene sankcije Ujedinjenih naroda , isticuci da nejgova zemlja nece odustati od svog nuklearnog programa.
U medjuvremenu, pet stalnih cclanica Vijeća sigurnosti i Njemačka pripremaju predlog novog paketa sankcija za Iran zbog odbijanja da okoncca program obogachivanja urana.

PEKING
Glavni direktor Medjunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed el Baradej izjavio je da su mu tokom susreta u Pjongjanu dužnosnici Sjeverne Koreje rekli da ostaju privrzeni sporazumu o uklanjanju nuklearnog oruzja.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG