Dostupni linkovi

MOSKVA


Predsednik Srbije Boris Tadich ocenio je da pregovaraccki proces o statusu Kosova "joss nije zavrsen", ali da, bez obzira na sve, Srbija "nikada neche pristati na ustupke koji se ticcu njenog suvereniteta i teritorijalne celovitosti".
Tadich je, u intervjuu moskovskom dnevniku "Nova Izvestija", ponovioda je za Beograd neprihvatljiv plan specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija jer otvara put ka nezavisnosti Kosova.
Na pitanje kako che Beograd reagovati u sluccaju da Kosovo proglasinezavisnost, on je rekao da Beograd "nastavlja borbu za teritorijalnucelovitost Srbije svim politicckim sredstvima, pre svega diplomatskim i pravnim".

PRIŠTINA
Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je danas, na sednici skupsstine Kosova, da konaccni predlog Martija Ahtisarija o statusu Kosova izrazzava politiccku volju gradjana Kosova za nezavisnom i suverenom drzzavom.
Skupsstina Kosova jednoglasno je danas podrzzala izvesstaj pregovraccke grupe o razgovorima u Beccu.
Sejdiu je rekao da je vreme za nezavisnost i da je Kosovo spremno da preuzme na sebe garancije za zastitu manjina.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG