Dostupni linkovi

CETINJE


Skupštna Crne Gore zaseda u crnogorskoj prestonici – Cetinju gde premijer Željko Šturanović i članovi Vlade Crne Gore prvi put odgovaraju na poslanička pitanja-
Novim Poslovnikom Skupštine određeno je da poslanici postavljaju pitanja vladi na posebnim sednicama koje bi trebalo da budu održavane najmanje jednom u dva meseca.
Premijer Šturanović je odgovarajući na jedno pitanje o ulozi Crne Gore u rešavanju statusa Kosova rekao da Crnoj Gori nije ni predočen plan međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija (Martti Ahtisaari) i da Crna Gora ne učestvuje u tom procesu.
Ministar spoljnih poslova Milan Roćen je rekao u parlamentu da je unutrašnja stabilnost prioritet njegove u kojoj žive među ostalima i Srbi i Albanci, i da su dobri odnosi sa Srbijom za Crnu Goru prioritet broj jedan.
"Ali, isto tako smo zainteresovani za održavanje konstruktivnih i uzajamno korisnih i dobrih odnosa sa Prištinom bez obzira kakvo će biti finalno rešene koje Crna Gora ničim ne prejudicira, niti ga želi niti ga objektivno može prejudicirari, a niti to ko od Crne Gore očekuje", rekao je ministar Roćen.
XS
SM
MD
LG