Dostupni linkovi

Željko spasio život Željku


Arnes GRBEŠIC

Željko Komšić i momci iz njegove pratnje su nam puno pomogli i nikad ih nećemo zaboraviti. Pokazali su da su veliki ljudi, spremni da pomognu trudnici u teškoj situaciji, kaže Suad Ibrahimović iz tešanjskog naselja Šije:

«2000. godine imao smo istu ovakvu situaciju, gdje smo upućeni iz tešanjske bolnice u zeničku, isti slučaj - porod, težak slučaj da je išlo na carski rez. Međutim, supruga mi je umrla, tako da sam bio pod tim utiskom kad sam kretao iz Tešnja. I tako, na putu od Tešnja prema Zenici, negdje oko Maglaja nas je presrela pratnja gospodina Željka Komšića. Pitali su nas onako šta je, kroz prozor auta. Mi smo objasnili i oni su nam omogućili da što prije stignemo do kantonalne bolnice u Zenici.»

Suadova supruga Jasminka sa bebom jučer je u poslijepodnevnim satima iz zeničkog porodilišta stigla je u porodičnu kuću:

«Ja mu se zahvaljujem na svemu. Mislim da je to bilo lijepo od njega. On nam je pomagao da stignemo do Zenice i ispred bolnice bio je običan čovjek.»

Jasminka i Suad kažu da su se dogovorili o imenu djeteta, iako se oko toga ranije imali drugačiju zamisao:

«Imali smo da se zove Mustafa po svekru, pošto je svekar umro. Ali iz poštovanja prema Željku - biće Željko.»

«Pozvao bih gospodina Komšića ako može da se još jednom sretnemo u životu i pozvao bih ga i kao kuma moga djeteta koje će se u budućnosti zvati Željko.»

Rado ću prihvatiti poziv da budem kum djetetu, jer smo svi u kabinetu svakako planirali da idemo na babine, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić u izjavi za medije.

Suad i Jasminka su nezaposleni. S njima žive Suadova majka i šestogodišnja Edita, njegova kćerka iz prvog braka. Dok je otac bio živ, primao je penziju prema privremenom rješenju jer mu kao predratnom radniku Jugoslovenske željeznice nije povezan kompletan radni staž. Sada je neizvjesno hoće li majka imati očevu penziju, kaže Suad Ibrahimović.
XS
SM
MD
LG