Dostupni linkovi

BRISEL


Čelnici 27 zemalja Evropske unije dogovorili su se danas u Briselu da do 2020. udeo obnovljivih izvora energije u Evropi bude povećan na 20%.
Britanski premijer Toni Bler (Tony Blair) tom je prilikom kazao da Evropska komisija treba da izradi preciznu listu doprinosa svake od država. Ali cilj je usaglašen I ostatak treba da bude usaglašen I proveden kroz dogovore država članica. Ali to je normalan proces I to se tako dešava.
Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo (Jose Manuel Barroso) je nazvao dogovor istorijskim, ali je priznao da za sada nije jasno na kojim će se pravnim osnovama zasnivati predlozi, budući da energetska politika nije u nadležnosti Evropske unije već država članica.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG