Dostupni linkovi

ZAGREB


Predsednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je u petak u zvaničnoj poseti Hrvatskoj, prvoj od kako je Crna Gora prošlog proleća obnovila nezavisnost.
Nakon njegovog sastanka sa predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem je ocenjeno da se odnosi dveju država dobro razvijaju i da dve zemlje treba da se okrenu budu?nosti, ali i da izvuku pouke iz prošlosti.
"Okrenimo se budućnosti, iz prošlosti izvucimo pouke i poruke, a Crna Gora u Hrvatskoj vidi svog prijatelja i želi sva otvorena pitanja rješavati dogovorno", rekao je predsednik Vujanović.
"Mi od problema ne bežimo, niti ih, da tako kažem, sakrivamo pod tepih. Razgovaramo o svemu i uvereni smo da su razgovori, pregovori i dogovori jedini način na koji postojeće probleme treba rješavati", rekao je predsednik Mesić.
Crnogorski predsednik je u razgovoru sa predsednikom Hrvatskog Sabora Vladimirom Šeksom pozdravio što brže učlanjenje Hrvatske u Evropsku uniju rekavši da je to "dobra vest i za Crnu Goru".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG