Dostupni linkovi

BANJALUKA


Vlada RS ocenila je danas da je situacija u Srebrenici ispolitizovana i da u takvoj atmosferi nije moguche doneti susstinski dobre odluke za buduchnost te opsstine.
Vlada RS smatra da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi se Bosnjaci povratnici kolektivno iselili, navodechi da je prilikom poslednje posete njene delegacije Srebrenici prihvatila sve zahteve koje su izneli naccelnik opsstine Abdulraman Malkich i njegovi saradnici.
Inicijativni odbor je zapretio kolektivnim iseljavanjem Bosnjaka povratnika iz tog mesta do 14. marta ako im medjunarodne institucije i domache vlasti "ne uccine zzivot podnossljivim".
U odboru isticcu da Bossnjaci iz Srebrenice ne zzele ostati u ustavno-pravnom poretku "entiteta koji je poccinio genocid", navodechi da diskriminacija Bossnjaka u tom mestu traje i danas, a da je politiccko-bezbednosna situacija pogorssana od dolaska na vlast premijera Milorada Dodika.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG