Dostupni linkovi

BEOGRAD/PRISTINA


Pregovaraccki tim Srbije razmatra danas najnoviji plan izaslanika UN Martija Ahtisarija za resenje finalnog statusa Kosova i odrediti delegaciju za nastavak pregovora u Becu 10 marta.
Koordinator pregovaracckog tima Slobodan Samardzzich rekao je sinoch da Ahtisari nije usvojio nijedan amandman srpske strane koji onemoguchava nezavisnost Kosova i da je zbog toga za Beograd njegov predlog o statusu pokrajine "beznaccajan".
Ahtisari je najnoviju verziju predloga saccinio nakon pregovora Beograda i Prisstine vodjenih u Beccu od 21. februara do 2. marta, kada su dve strane podnosile amandmane na prvi tekst predloga ressenja za Kosovo.
Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju izjavio je u sredu da je Prisstina zadovoljna novom verzijom plana izaslanika UN Martija
Ahtisarija, jer prve analize pokazuju da u njemu nema znaccajnijih promena koje mogu uticati na susstinu predloga.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG