Dostupni linkovi

BANJALUKA


Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj izjavio je da je odluku o prestanku vazzenja dvojnog drzzavljanstva donelo ministarstvo civilnih poslova BiH u prosslom sazivu.
U intervjuu za banjaluccke "Nezavisne novine", Alkalaj je kazao da je Ministarstvo inostranih poslova BiH o tome samo obavestilo MIP Srbije.
Prema njegovim reccima, osobe koje imaju dvojno drzzavljanstvo Srbije i BiH mochi che i dalje da ih koriste, ali neche biti moguche da se vade nova drzzavljanstva.
Komentarissuchi inicijativu Srpske demokratske stranke (SDS) da bude smenjen jer je proglasio Sporazum o dvojnom drzzavljansvu BiH i Srbije nevazzechim, on je kazao da je to pravo svih politiccara, ali da smatra da se "nepotrebno digla povika da smo ukinuli nessto sa Srbijom".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG