Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Pripadnici jedinice za posebne namjene MUP-a Republike srpske pretražili su službene i stambene prostorije predsjednika Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Slobodana Župljanina.
Pretraživanje je obavljeno po nalogu Suda Bosne i Hercegovine na lokalitetima u Banjoj Luci i u selu Maslovare kod Kotor Varoša, a zbog sumnje da ovaj biznismen, inače rođak haškog optuženika Stojana Župljanina, podupire njegovo skrivanje.
Izuzeta je odredjena računarska oprema, diskete i CD-i.
Stojan Župljanin je tokom rata u BiH bio visoki policijski dužnosnik u Banjoj Luci, za koje vrijeme je počinjeno na desetine ubistava nesrba u ovom gradu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG