Dostupni linkovi

SARAJEVO


Sporazum o dvojnom državljanstvu između BiH i Srbije je prestao važiti, izjavio je danas u Sarajevu ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj.
Sporazum je potpisan između BiH i bivše državne zajednice Srbija i Crna Gora. Srbija smatra da kao nasljednica državne zajednice preuzima i prava proistekla iz međunarodnih ugovora koje je potpisala bivša SCG.
Alkalaj je precizirao da nije u pitanju njegova odluka, nego je Ministarstvo vanjskih poslova BiH proslijedilo stav Ministarstva civilnih poslova BiH.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG