Dostupni linkovi

KOSOVSKA MITROVICA


Predlogom izaslanika UN Martija Ahtisarija o buducem statusu Kosova nijedna strana neche dobiti sve ssto zzeli, ali nijedna strana ne bi smela da ne dobije nissta, izjavio je vecceras u Zveccanu pomochnik drzzavnog sekretara SAD Danijel Frid.
On je nakon razgovora sa predstavnicima skupsstina opsstina Zveccan, Leposavich i Zubin potok kazao da je preneo stav vlade SAD "da Srbi treba da imaju buchnost na Kosovu i da mirno zzive u svojim domovima i gradovima".
On je kazao da je najbolja buduchnost za Srbiju i Kosovo je da se zajedno sretnu u ujedinjenoj Evropi kao prijatelji i da "ova mraccna vremena budu samo sechanje".
Pomochnik drzzavnog sekretara SAD rekao je da che sutra liderima kosovskih Albanaca preneti stav svoje vlade za Kosovo u kome che svi, pa i Srbi, imati dobru buduchnost.
Frid je prethodno posetio Nis.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG