Dostupni linkovi

ZAGREB


Međudržavno vijeće Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine danas je u Zagrebu raspravljalo o otvorenim pitanjima između dvije zemlje, pitanju granica, Luke Ploče i imovinsko-pravnim pitanjima.
Najviši dužnosnici dvije zemlje, među kojima su bili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i tročlano Predsjedništvo BH, Nebojša Radmanović, Haris Silajdžić i Željko Komšić, su priznali da oko tih pitanja i dalje nema suglasnosti, ali da sama činjenica da su u razgovorima dviju strana sudjelovali veleposlanici, ministri i potpredsjednik hrvatske vlade svjedoči da postoji volja i načini da se ti problemi rješe. Nakon sjednice usvojena je zajednička izjava Predsjednika Hrvatske i Predsjedništva BH u kojoj je izmedju ostaloga ističe da su " iscrpno, otvoreno i u prijateljskoj atmosferi razmotrili stanje i perspektive odnosa dviju zemalja, kao i prilike u široj regiji".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG