Dostupni linkovi

Još jedna istraga za ratni zločin u Osijeku


Nad Radovanom Krstinićem i Miodragom Kikanovićem, dvojicom stanovnika Dalja, mjesta nadomak Osijeka, koji su prošlog petka uhićeni zbog sumnje da su počinili ratni zločin, započela je istraga. To je danas novinarima objavio istražni sudac Županijskog suda u Osijeku, Miroslav Rožac:

„Dvoje od troje prijavljenih za sada nalaze se u pritvoru. Protiv njih je određen pritvor u trajanju mjesec dana. Jedna osoba, državljanin Republike Srbije, je za sada nedostupna. I prema njoj je određen pritvor i raspisana tjeralica.“

Krstinić i Kikanović uhićeni su pod sumnjom da su zajedno s još jednim osobom, državljaninom Republike Srbije, početkom svibnja 1995. godine u improviziranom zatvoru u Dalju okrutnim mučenjem i zlostavljanjem usmrtili Hrvata Antuna Kundića.

Pored izjave zaštićenog svjedoka, koji je svoj iskaz dao policiji, istražni sudac raspolaže i obdukcijskim nalazom iz Vukovarske bolnice iz kojeg je vidljivo da je Kundić preminuo od ozljeda nastalih batinanjem i fizičkim zlostavljanjem.

Kako se neslužbeno čuje iz izvora istrage, Kundić je bio žrtva odmazde koju su pripadnici takozvane Vojske Republike srpske krajine prema njemu primijenili zbog vojno redarstvene akcije Oluja.
XS
SM
MD
LG