Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski novinar koga Hasski tribunal trazzi radi svedoccenja u postupku protiv pukovnika u penziji bivsse JNA Veselina SSljivanccanina izjavio je za podgoriccke "Vijesti" da su ga istrazznom sudiji priveli oni koji podrzzavaju SSljivanccanina, Ratka Mladicha i Radovana Karadzzicha.
Hasski tribunal trazzio je crnogorskog novinara, ccije ime, u skladu sa pravilima ovog suda, ne mozze biti objavljeno, za zasstichenog svedoka, jer je on 1992. godine u podgoricckom nedeljniku "Monitor" objavio intervju sa Veselinom SSljivanccaninom, pod naslovom "Zassto sam srussio Vukovar".
U postupku protiv SSljivanccanina u Hasskom tribunalu tuzzilac je citirao delove tog intervjua. SSljivanccanin je na sudjenju tvrdio da je pomenuti intervju "izmissljen" i da je sa njegovim autorom samo "neobavezno prochaskao".
Novinar je prekjucce u Bijelom Polju odbio da primi poziv Hasskog tribunala, uz tvrdnju da nije occevidac zlocina za koji su osumnjicceni SSljivanccanin i joss dvojica oficira bivsse JNA Mile Mrkssich i Miroslav Radich.
Novinar je i danas ponovio tvrdnju da ga je policija u Podgorici uhapsila dok je ssetao sa suprugom i detetom. Uprava crnogorske policije je sinoch demantovala takve trvrdnje.
XS
SM
MD
LG