Dostupni linkovi

OSIJEK


Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac danas je nakon ispitivanja u nazočnosti branitelja odredio zadržavanje za dvojicu hrvatskih državljana srpske nacionalnosti iz Dalja koji su osumnjičeni za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Oni su s još dvojicom, sada nedostupnih hrvatskom pravosuđu, osumnjičeni da su 1995. u Dalju mučili i zlostavljali Hrvata koji je umro od posljedica mučenja. Jedan od nedostupnih osumnjičenika bio je zapovjednik, a ostala trojica pripadnici vojne policije samoproglašene tzv. SAO Krajine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG