Dostupni linkovi

RIM


Predsednik Italije Đorđo (Giorgio) Napolitano započeo je konsultacije za sastav nove vlade nakon što je u sredu veče predsednik vlade levog centra Romano Prodi podneo ostavku pošto je većina bila poražena u Senatu oko spoljne politike. Napolitano je prihvatio Prodijevu ostavku s rezervom, a nakon konsultacije sa parlamentarnim strankama, odlučiće da li će ponovo poveriti mandat dosadašnjem premijeru ili će raspustiti Parlament i raspisati prevremene izbore.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG